Elmo dan Sahabat, Aku Sayang Kamu.

files , , ,


Ini rancangan favret sepanjang zaman. Agak teruja juga bila dapat tengok mereka secara life. Mungkin kamu dan kamu boleh kata aku ini childish, harap muka sahaja tua ( dalam erti kata lain, MATANG). Mungkin kamu tak sehaluan ingin mengenali mengapa dan kenapa manusia seperti kami memerlukan sesuatu seperti ini. Bila di tanya soalan ini, mungkin aku sendiri pon tak dapat menjawabnya dengan jelas .

Elmo, secara jujurnya aku sentiasa merindui celoteh dan keletah manja dari kamu. Sungguh cumil yang teramat bagiku. Mujur aku punya sedikit koleksi simpanan tentang kamu, sedikit sebanyak dapat juga aku mengubat kerinduan bila kamu tiada dimata ku. En. Elmo, kirimkan salamku kepada sahabat-sahabatmu yang lain. Jika ada peluang, terasa ingin sekali berjumpa dan berpelukan dengan kamu semua. Terutamanya sahabat perempuan kamu yang pandai menari itu.

OMG, aku masih lelaki rupanya. Masih ada keingin bersama perempuan. Walaupun punya koleksi patung elmo, adakah kamu masih menganggap aku punya hobi masih tidak mencapai kelas pertama. Maafkan aku paklah, kerana acuan itu aku biarkan sahaja. Elmo atau paklah?ada baiknya aku pilih Elmo. Selamat Mengundi Rakyat Terengganu



Nota kaki: Jusco Bukit Indah

Christina Aguilera Falling In Love Again mp3

files , , ,


Christina Aguilera Falling In Love Again mp3

please..if anyone of you hv dis song.gv it to me...i try so many way to get it..result quite irritating..

“Falling In Love Again” Lyrics

Falling in love again I never wanted to
What am I to do, I can’t help it
Love has always been my game
Play it how I may
I was made that way I can’t help it

Men cluster to me like moths around a flame
And if their wings burn I know I’m not to blame
Falling in love again I never wanted to
What am I to do I can’t help it

The Spirit Movie

files ,


Lu promo ini movie macam gempak jer..sini..buat aku teruja sampai tgk tayangan perdana..Frank Miller? Gabriel Macht(the spirit) ? Samuel L. Jackson (octopus) ? Eva Mandes (Sand Saref), Scarlett Johansson, Sarah Paulson, Jamie King, Paz Vega, Dan Lauria, Louis Lombardi, Stana Katic, Johny Simmons ? Semuanya macam gampang..tak menarik langsung..bayangkan klu boleh buat aku tertidokat panggung untuk kali yang kedua..itu baru sepuluh minit tayangan start..aku hampir nekad nk belah..tapi nasib baik awek sbelah aku tu cun..dia siap bagi support aku…

Kononya Superhero Polis Amerika yang tahap dewa punya immortal!!!...Arghhhhhhhh!!!!!

Si Dukun Lipas

files , ,


Hujung minggu lepas aku pergi ke Kg.Layang-layang,Kluang. Semata-mata nk jumpa Dukun. Ofismet merangkap hosmet yang rekemenkan kat aku..dia pernah berubat masa dia form 5..kira2 7 tahun lepas. Ini perihal seorang Dukun di Kg.Layang-layang. Tujuan? untuk kecantikkan wajah.

Bagi aku yang pertama kali kesana ..aku agak..perjalanannya agak jauh…jauh di estet ladang kelapa sawit. Nak masuk ladang pun kena pakai pas pelawat..siot..kampung yang berprosedur tapi pakguardnya tidaklah cerewet sangat..bila cakap jer nk jumpa Dukun…dia terus bagi.



Bersila si Dukun berjantinakan ibu lewat 30-an. Masih mantap…kami bersila mengadap..hampir berlaga kepala lutut antara kami..kain hitam dihamparkan diriba aku…mata bertaut…mulutnya terkumat kamit membaca sesuatu..digemgamnya beberapa ekor lipas. Diambilnya seekor lipas dari gemgam tangan..mulut masih terkumat kamit..kepalanya tunduk kebawah..matanya separa terpejam.khusyuk kot..dicabutnya kepala dan kaki2 lipas. Dan pertama kali muka aku di tenyeh2 dengan beberapa ekor lipas dalam hidup..perasaan?

Merenyam muka aku dibuatnya..aku dapat rasakan sesuatu menggelitik keluar…ulat!!!sekor demi sekor ulat tu jatuh kat atas kain hitam. Kagumm ..

kagum bercampur teruja* Lipas tetap lipas..

Si Dukun dengan lekas menyuruh aku basuh muka..katanya..lipas ni ada racun..kena basuh muka nnt muka kamu bengkak..

Nanti lain kali kena datang lagi. Buat dua tiga kali lagi..baru ulat tu keluar semua.

Masa nak balik aku hampir terlupa sumbangan ikhlas. Teringat balik notis kat luar pintu rumah..caj yg dikenakan RM10 per individu.



Siot..datang punya la jauh..menunggu punya la lama..buat rawatan tak sampai 5 minit…guna plak dua tiga ekor lipas. Rasa cam agak tak berbaloi untuk satu sesi rawatan resdung.

video

ini sedikit sedutan cara ulat tu keluar dari kulit muka....

Tagged

files

Ni tagged dari Linda Onn..hish..pehal aku kawan ngan artis jek smenjak dua menjak neh…kadang2 ada gak org salah sangka dia ni adik sarimah ibrahim..Linda Onn ngan Sarimah?cam xmasuk jek..lagi pun Si Linda ni lebih kurg aku jer kulitnya..Cuma aku cerah sket..hik3..aku hengat dah xnak da wat tag..memandangkan tag dia ni simple jer..jd .aku pun decide untuk buat..lagipun dia kan artis…kena gak jaga ati dia..nnt masuk plak kat melodi…jom kita Terjah apa yg aku tgh wat!!!!
Ni gambar terkini masa aku baca jer Tag ni…mmg xubah apa..da asal muka aku cam ni klu tgh puhh puhh~~

so the rules are:
1)Take a recent pic of yourself or take a picture of yourself right now.
2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.5) Tag 10 people to do this :

yang merah kat idung tu bumper yang Linda Onn mintak..dan tag ini aku xnak pass dah kat sapa2..ni tag terakhir untuk 2008....T_T da penat dah men2 tagging...

p/s: aku lupa nak baca rules dia..hak3..

Tagged

files




Aku dapat tag ni dari enchek “anak tukang jahit”…susahnya nk buat benda ni..aku dah agak tertekan dgn tagged skrg ni…ni last tag dari aku untuk tahun 2008.harap maklum.. =)

The Rules

1. Compose a list of your top 15 sexiest famous men / women.

2. Collect one picture of each guy on your list

3. Post them in your journal

4. Tag people to do the same

Bagi aku..entri tag yg lepas aku dah list an 6 perempuan yg aku minat..itu aku kira sbg peremuan seksi jugaklah dimata aku..aku suka perempuan seksi..uuuu~~~ lelaki bukan nk menggatal tp mengharagai anugerah ciptaan tuhan..hik3..


1. ANGELINA JOLIE

Yang ni mmg sah2 aku mnat lama giler minah ni..tah la…bagi aku pakej dia lengkap..sgt2 seksi..especially bibirnya dong..cantik dia bukan cam pompuan lain..tapi cantik yang sgt unik…Jolie..wlpn nnt ko tua dank an menjadi lebih tua..aku akan tetap kagum ko ( semasa ko lawa) sepanjang hidup aku…


  1. OLGA KURYLENKO

Aku ni ska ngat tgk muka ala2 latin..kulit dia seksi…cam olga neh…bila dia masam..cair aku tgk….tak keruan duuhhh~~~…walaupun dia ni gadis bond yang paling malap..tp bagi aku dia ada kecantikkan tersendiri…


3. ADRIANA LIMA

Yang ni..aku yakin..ramai yg suka minah ni..aku awal2 xsuka sgt..aku try cari mna cantiknya dia.. lama2 bekenan la tutamanya mata dia…mata seksinya..uuuihh…tajam…..




4. ALESSANDRA AMBROSIO

For sure solid mantap dia nyer badan…muka dia aku lawa..tp still bukan fav aku…




5. MIRINDA KERR

Yang ni pon sama..geng supermodel hottest motest..aku suka muka yg cute cenggini..hik3..

6. SCARLET JOHNHANSON

Uuuu..aku dapat tahu dia aru lepas brek…meh kat abg meh..abg single lagi… (sama2 yg tau rahsia aku sila tutup mulut..aku tgh cari market neh)




7. HEIDI KLUM

Aku kagum giler..bila tgk dia..sorg ibu yang baik..isteri penyayang…walaupun si sean tu mukanya buruk..cam langit dan bumi..tp dia tetap syg bgt.jadi bagi sama2 yang tau muka dia hodoh giler..jgn patah semangat untuk tackle supermodel..nnt bila tgk next top model..korg yg hodoh try contact aku klu2 ada yang berkenan ngan model2 tuh..nt aku try deal ngan tyra bank..ok?





8. LISA SURIHANI

Korg jgn la gosipkan aku ngan dia..malu lah ..aku ngan dia kawan jer..tk lebih dari.. =)





9. JESSICA ALBA

Aaku suka karakter dia..menggambarkan perempuan yg independent..tabah..Extreme !!! cool giler masa dia blakon DARK Angle..hik3…



10. MAYA KARIN

Aku first2 minat dia...masa2 mula2 dia jd cover girl REMAJA..sweet… =p gaya yang bersahaja..sopan..dan anggun…. =) dan buat au paling suka masa dia nk kawin…guna kertas fotostat..msg yg dia nak sampaikan sama cam apa yg dah lama tbukam dilubuk ati ini..


11. NATALIA VODIANOVA

Yang ni plak aku suka seba..dia asal miskin..tapi meletop bila dah start jd model..aku suka bila tgk org miskin..yg dulu hanya jual2 buah2an..jd kaya raya..tp satu jer..jgn la lupa diri bila dh kaya..


12. BEYONCE KNOWLES

Uuuuu..ni pn satu lagi..dulu..masa trio..biasa jer..tp aku mmg aim gak..bila dah solo artis..perghhh..berdarah hidung…salah sorg negro yg sgt cantik…TP PAKWE dia pun xensem..jaZ..siot..


13. CATHERINE ZETA JONES

Walupun statusnya makcik bagi aku..tapi..wajah tetap Nampak muda..walaupun dah berusia…wajah dia menggambarkan wanita matang dan berkerjaya… =)


14. SARIMH IBRAHIM

Yang last ni..walaupun makin pudar..coletehnya yanag buatkan dia Nampak seksi..suara on seksi gak..tp kdg2 over gak bila bercakap… =p

15. PUTERI SARAH LIYANA

Yang ni…bagi aku Angelina Jolie versi Malaysia..gambar ni jer..aku xtau mana nak keruk gambar dia..gambar ni lawa dan seksi ..ni gambar scandal dia tau..aku crop buang gambar lai sbelah dia..syg toi…masa dia berlak..suara dia kurg masuk ngan rupa dia…better dia xsuara….

Sebenarnya..aku suka sangat nak berkenan ngan org..aku mmg xpernah pon terpikir pasal list ni..jadi mana yang terlintas paling dulu..itu lah cantik bagi aku… =)


Aku nak Tag kat 2 org jer...

1. Tumble (nah amik..dan jangan bagi blk tag...)

2. Misleenthe..huhuhu..(aku akan balas tag ko )

Tagged

files

Aku dapat tag ni dari enchek “anak tukang jahit”…susahnya nk buat benda ni..aku dah agak tertekan dgn tagged skrg ni…sampai nk tulis entri lain pon jd blur bila terkenang akan apa yang perlu aku tulis..aku xpernah skali 10 list,20list atau sejuta list..smuanya skali lalu..jd mmg masalah besar r bagi aku bila kena tag..haih...

The Rules

1. Compose a list of your top 15 sexiest famous men / women.

2. Collect one picture of each guy on your list

3. Post them in your journal

4. Tag people to do the same

Bagi aku..entri tag yg lepas aku dah list an 6 perempuan yg aku minat..itu aku kira sbg peremuan seksi jugaklah dimata aku..aku suka perempuan seksi..uuuu~~~ lelaki bukan nk menggatal tp mengharagai anugerah ciptaan tuhan..hik3..

1. ANGELINA JOLIE

Yang ni mmg sah2 aku mnat lama giler minah ni..tah la…bagi aku pakej dia lengkap..sgt2 seksi..especially bibirnya dong..cantik dia bukan cam pompuan lain..tapi cantik yang sgt unik…Jolie..wlpn nnt ko tua dank an menjadi lebih tua..aku akan tetap kagum ko ( semasa ko lawa) sepanjang hidup aku…

  1. OLGA KURYLENKO

Aku ni ska ngat tgk muka ala2 latin..kulit dia seksi…cam olga neh…bila dia masam..cair aku tgk….tak keruan duuhhh~~~…walaupun dia ni gadis bond yang paling malap..tp bagi aku dia ada kecantikkan tersendiri…

3. ADRIANA LIMA

Yang ni..aku yakin..ramai yg suka minah ni..aku awal2 xsuka sgt..aku try cari mna cantiknya dia.. lama2 bekenan la tutamanya mata dia…mata seksinya..uuuihh…tajam…..


4. ALESSANDRA AMBROSIO

For sure solid mantap dia nyer badan…muka dia aku lawa..tp still bukan fav aku…


5. MIRINDA KERR

Yang ni pon sama..geng supermodel hottest motest..aku suka muka yg cute cenggini..hik3..


6. SCARLET JOHNHANSON

Uuuu..aku dapat tahu dia aru lepas brek…meh kat abg meh..abg single lagi… (sama2 yg tau rahsia aku sila tutup mulut..aku tgh cari market neh)


7. HEIDI KLUM

Aku kagum giler..bila tgk dia..sorg ibu yang baik..isteri penyayang…walaupun si sean tu mukanya buruk..cam langit dan bumi..tp dia tetap syg bgt.jadi bagi sama2 yang tau muka dia hodoh giler..jgn patah semangat untuk tackle supermodel..nnt bila tgk next top model..korg yg hodoh try contact aku klu2 ada yang berkenan ngan model2 tuh..nt aku try deal ngan tyra bank..ok?


8. LISA SURIHANI

Korg jgn la gosipkan aku ngan dia..malu lah ..aku ngan dia kawan jer..tk lebih dari.. =)


9. JESSICA ALBA

Aaku suka karakter dia..menggambarkan perempuan yg independent..tabah..Extreme !!! cool giler masa dia blakon DARK Angle..hik3…


10. MAYA KARIN

Aku first2 minat dia...masa2 mula2 dia jd cover girl REMAJA..sweet… =p gaya yang bersahaja..sopan..dan anggun…. =) dan buat au paling suka masa dia nk kawin…guna kertas fotostat..msg yg dia nak sampaikan sama cam apa yg dah lama tbukam dilubuk ati ini..


11. NATALIA VODIANOVA

Yang ni plak aku suka seba..dia asal miskin..tapi meletop bila dah start jd model..aku suka bila tgk org miskin..yg dulu hanya jual2 buah2an..jd kaya raya..tp satu jer..jgn la lupa diri bila dh kaya..


12. BEYONCE

Uuuuu..ni pn satu lagi..dulu..masa trio..biasa jer..tp aku mmg aim gak..bila dah solo artis..perghhh..berdarah hidung…salah sorg negro yg sgt cantik…


13. CATHERINE ZETA JONES

Walupun statusnya makcik bagi aku..tapi..wajah tetap Nampak muda..walaupun dah berusia…wajah dia menggambarkan wanita matang dan berkerjaya… =)


14. SARIMH IBRAHIM

Yang last ni..walaupun makin pudar..coletehnya yanag buatkan dia Nampak seksi..suara on seksi gak..tp kdg2 over gak bila bercakap… =p


15. PUTERI SARAH LIYANA

Yang ni…bagi aku Angelina Jolie versi Malaysia..gambar ni jer..aku xtau mana nak keruk gambar dia..gambar ni lawa dan seksi ..ni gambar scandal dia tau..aku crop buang gambar lai sbelah dia..syg toi…masa dia berlak..suara dia kurg masuk ngan rupa dia…better dia xsuara….

Sebenarnya..aku suka sangat nak berkenan ngan org..aku mmg xpernah pon terpikir pasal list ni..jadi mana yang terlintas paling dulu..itu lah cantik bagi aku… =)