Band Idol...

files


Dengar ini cerita…alkisahnya pasal Band Idol aritu…haih..mmg xdinafikan laa…kumplan Sejak ni layak menang..sebab suara vokalis (Yuji) dan mamat sorg lg (aku xkenal) mmg mantap…Cuma, bg aku bila kita buat pertandingan Band..mestilar kena nilai dari sudut kreativiti..ni bukan pertandingan JUARA LAGU!!!...mmg sejibik dorg tiru style penyayi asal…korg mmg leh meraih hati penonton…tp bukan semua yg suka beb..aku bkn nk kutuk group ni..dorg xsalah sket pon…

Cuma aku nk komen dari sudut penilaian..klu yg mengomen tue dari golongan si tua..4 sure group Sejak ni leh MENANG..tp cuba bg org2 muda nilai..comfirm..Band dak Marine Science JUARA..bagi aku..Band dorg mantap giler…(Cuma hamie xpandai nk cakap..dia pandai nyanyi jer..hehehe..jgn marah..)….tp bg aku dorg ada style dan gaya yg tersendiri..masyuk habis!!!!...SALUT utk dak Marine Science!!!!


Tp sempat gak bgambar ngn Juara Band idol 2008..

hehehehe..apa pun tahniah aku ucapkan...


Masuk topik yg kedua...salah sorg ahli band dari kumpulan sejak ni aku dah kenal dari 1st lg...mmg cukup lama..dia adalah super duper senior...bg aku dia tlalu lama sbg seorg pelajar...dia masih lg mencari identiti..dari bekas senator MPP...kepada seorg Tabligh dan menjadi rock kembali...slalu bckp soal matlamat hidup..tp bangkitlah wahai sahabat...sampai bila mahu berkecimpung dlm arena Mahasiswa..sedangkan Anda sepatutnya memeliki sebuah keluarga skrg ni..haih...aku pon heran..betapa dia minat ngn UMT ni sampai sanggup extend..bukan untuk skali..bukan untk kedua kalinya..tp utk yg ketiga kali...haih...persoalannya..sampai bila?...



Ceritera Dua Individu

files

Ceritera Dua Individu…Korg nilai sendiri….

INDIVIDU PERTAMA

Kesian giler kat aku..aritue..time cuti raya cina...aku nk ikut kawan aku blk kampung..aku dah siap beli da tiket bas untuk kami..tue aku xkesah sgt...tp yg wat aku kesah bila pada hari aku nk blk kampong ngn kawan aku tue...kawan aku tue wat hal..sampai ati dia wat cm2 kt aku..aku prcaya kt dia..aku da anggap dia kawan baik aku..tp dia tggalkan aku..dia blk ngn kereta tumpang kawan dia....aku yg nak ikut dia blk di tinggalkan cm2 jer...burn cm2 jer tiket yg AKU beli...



INDIVIDU KEDUA

Time raya cina aritu, aku ada lar offer kat mmber ak..aku ajak dia ikut aku blk kg...sbb dia xbk cuti sbb dia sibu ngn FYP..so,dia comfirm ikut aku blk..jd disebabkan dia nk ikut aku blk kampong aku..aku pon g la BELI tiket bas...tba pada hari ktorg nk blk...dtg abg kpd kawan aku..dia nk singgah kejap kt umah aku..KAWAN abg aku tue ckp..dia OTW nk g suatu tempat tp dia kurg arif dgn jalan torsebot..bila kau tya..kat mana..rupa2nya dia nk OTW nk g kampong aku..aku pon bersuara.. “kebetulanla..saya pon nk blk sana gak...tp tiket bas da beli”.. kawan abg aku balas blk... “tapi dik,abg nk mintak tlg tunjukkan jalan..abg dtg sini ngn sepupu abg..dia nek kereta satu lg..ktorg ni nk hantar kereta ke sana...”..aku pon reply “ klu cmtu ok la..nnt terus leh sampai umah..sampai stesen da xyah da nek bas lain”..aku pon gtau la kt kawan aku yg nk ikut aku blk tue...

Aku pon call kawan aku
Aku : “Mat,ko siap la eh..pasni aku g amik ko kat umah..kita blk nek kreta”...
kawan aku reply
Mat: “nek kereta?..aku xnak..aku nk nek bas”..
Aku : “apapasai hg xnk ikut?..abg kawan aku mintal tlg la bai...”
Mat: “aku xnk...sbb aku xbiasa naik ngn org yg aku xkenal...aku bg pilihan..ko pilih aku atau pon ko pilih kawan ko tue”...
Aku : “pehal la pulak ko n mat..aku nk tlg abg kawan aku lar..bkn tlg dia..haih..fenin aku ko nih..nk merajuk x betempat..”..
Mat : “xpelah..aku xjd ikut ko blk....nnt tiket tue aku bayar blk..aku xsuka membazir sbb tue aku xnk nek kreta tue”
Aku :.”eh,xpelah..xyah byr..da la ko x ikut aku blk..aku bkn xnak nek bas..tp org da mintak tlg..lgpon..makin senang la klu kita tumpang dia sbb nnt dia leh terus hantar kita ke rumah aku..”
Mat : “ko slalu abaikan aku..ko pentingkan Kelab, awek ko dan Junior lebih dari aku”...
Aku : ”erkkk!!!!..(apa kes la mamat ni..nk ikut aku blk pon leh jd sampai cmni ker?..haihh..dunia oh dunia)”

Pastu,aku pon ikutlaaa abg kawan aku tue blk...lepas pada haritu..aku ngn Mat dah x ngam..aku pon heran...perlu ker statement yg last tue?...hurmmm...

Mengeluh lagi....

files

Harini gaduh…esok ok..lusa gaduh blk…haihhh!!!
Sampai bila la nk setel masalah dlm hidup ni…baru er nak tenang..masalah mai blk tending..masalah dtg blk terajang aku..ssh nk bpuara2 gumbira klu masalah yg mai menapak ni tlalu besar..kdg2 aku rasa semua yg aku buat dah yg terbaik..tp ada gak yg tluka..ada gak yg tseksa…lepas satu2 dtg …tarak tau la titik masalah tu kat mana..tetiba jer ziarah aku..tension toi…tp aku bknnya xnak face mslh..skuwang2nya bg la aku rilex sket…

27 Mac 2008

Nk citer pasal masalah ni..dua,tiga hari lepas…tangan dan kakiku terpaksa dihayun btubi2 utk setelkan masalah..mmg lega bila da langsai hutang yg tbuku..tp apa yg aku dpt lps tu?..nothing.…masalah plak makin besar..mmg aku da cuba nk rasionalkan otak aku..tp opponent aku tu terjah aku utk lepaskan geram..aku pon lepaskan geram aku b4 dia lepaskan..haih…bila tingat blk hal ni..rasa cm bsalah gak sbb xdpt kawal diri..benda da lepas..mana leh patah blk..padahal isunya kecik jer..tp mgkin bila dikumpul2kan mcmni la jdnya..dendam kesumat pedang setiawan meletus!!!…opponent aku mhilangkan diri sbb ada kerja….

31 Mac 2008

Tup2..arini..dia dtg dkt ngn aku..dia mintak maaf..tsentuh aku di buatnya..haihh..murahnya kemaafan yg dia ada….bilalar hati aku ni nk jd selembut hati org dia dan org lain...dlm soal ni bkn aku nk ckp sapa salah sapa betoi..cuma yg aku nk gtau,aku respek sama ini org…org yg meminta maaf..sbb aku tau..aku kurg mampu nk buat mcm 2…style aku..klu da gaduh..esok lusa da ok da..Cuma nk start tegur tue..susah ler…cm berat giler mulut nih..ada emas kot…haih!!!!..

AKU MEMOHON KEMAAFAN DI ATAS SEGALA KESALAHAN DAN KESILAPAN YG DAH BUAT KAT SAPA2 YG TERASA NGN AKU…..

Tp igt, ada sestgh perkara mmg susah sgt nk dimaaf..MASA perlu sebagai MEDIUM menenangkan hati….peringatan kepada pencari masalah dgn aku..peace..

Mesti Tonton : Step Up The Street

files


Step Up 2 the Streets adalah sekuel Step Up. Cerita ni lebih kurang camni la…pasal sorg penari …namanya Andie West (Briana Evigan). Lepas mamanya jd arwah,bestfrend mama dia take over jaga dia..nama kawan mama dia Sarah (Sonja Sohn). Andie West ni kira sokmo jugak la ponteng skolah..lepak ngn member dia..geng penari 410…tgk ngn prob West ni..Sarah suh suh West tggl ngn makcik dia kat Chukai (Texas).

video

Tyler Gage (Channing Tatum) ni plak cm nk mntk ngn Sarah,bg West peluang..sbbnya,dia nk West g odisyen kt sekolah seni Maryland (MSA) a.k.a Maryland Art School)..sbb g skolah..dia byk tlepas rehearsal geng penari 410 ..so, kena reject dari group tue…pastu dia kumpul bdk2 clasmet dia..bentuk satu group tmasukla Chase Collins (Robert Hoffman), the school's best dancer..dorg ni sumer blatih lps abis skolah..target dorg n ink compete ngn geng 410 dlm underground dance battle… The Streets

video

Lps dihina ngn MSA, 410 crew g serang Chase dan rosakkan rete benda skolah…kesan dari kejadian tue..Cikgu Besar skolah Maryland ni buang West dan haramkan mana2 plajar join ptandingan cm The Streets. Tp dorg ni g jgk tmpt ptandingn tue..huhuhu..tp geng 410 xbg dorg msk..lps MSA pcaya yg The Streets mmpunyai nilai yg tsendir..dorg pegi tmpt dance tu..dan perform dalam hujan lebat…huhuhu…Blake yg tgk situasi tue..kagum giler..dan benarkan West blk ke skolah…dan tubuhkan Dance Style dlm program skolah...huhuhuhu..

i luve the choreo..just like want to dance too..i love this song! it's soooo amazing. This movie and song is amazing. god i wish i could dance as good as them...

Bandaraya Gopeng

files



Peta Gopeng

Gopeng adalah pekan kecil terletak lebih kurg 20km dari ipoh..gopeng dikenali sebagai kawasan GUA batu kapur yg menarik untuk dikunjungi..iaitu Gua Tempurung..jaraknya 5km dari bandar..kat tengah2 kawasan ada sebuah hentian bas tua yg unik. masjid, Kuil Buddha, Kuil Sikh dibina dekat antara satu sama lain. balai polis gopeng lak tletak dgn ngn pejabat pos Gopeng dan sebuah padang. Kawasan ni berkemungkinan besar bleh dikatakan sebagai nadi utama Gopeng sbbnya padang atau dataran kat situ biasanya dijadikan sebagai tempat majlis2 tempatan,biasanya pertandingan bola sepak dan acara tertentu yg lain..Pusat Gopeng dipenuhi dgn kedai rumah zaman perang yg sangat2 bernilai untuk dijadikan nilai sejarah dan tarikan pelancong..

Separuh dari populasi penduduk Gopeng ni adalah CINA (60%),mereka berasal dari pendatang Cina yg yg buat lombong bijih kat sini dan kaum2 lain sprt India,Melayu dan Org asli.

dianggarkan 100,000 org tggal kt Gopeng neh..

Kampung2 kt Gopeng:

Kopisan Baru
Lawan Kuda Baru
Taman Kinta
Taman Gopeng Baru
Kampung Tersusun Kampung Pulai
Kampung Tersusun Gopeng
Desa Lawan Kuda
Kampung Jahang
Kampung Jelintoh
Kampung Sungai Itek
Kampung Pintu Padang
Kampung Gunung Mesah Hulu
Kampung Gunung Mesah Hilir
Kota Baru Estate
Kampung Gunung Panjang




(a) Jalan Gopeng dgn Menara Jam Merdeka Balai Polis
(b) Kawasan Industri Gopeng
(c) jalan Gopeng

Kehidupan TERLAMPAU!!!

files

Bongkaknya ko!!!!!

Aku terperangkap dl Dunia Marine Bio yg sgt bosan!!!!! bosan dgn prangai sekor2 yg nth apa2...

Ni list 5 org yg plg aku benci dlm kos aku!!!

Aku benci org mamat Songsang!!!
perasan nk mampus...bg dia semua benda di Dunia ni bermula dari dia!!!

Aku benci UBI!!!
org yg plg buzy body..di akui budak kos....

Aku benci pompuan terencat akal
(tp yg hebatnya leh bdebat hahaha..)..

Aku benci dengan makhlux yg budjet GANAZ!!!
gRRRrrRrR..!!!!! xleh blah la bai...

Aku benci sorg minah Cina dlm kos aku!!!!..
lahanat punya kerja...semua nk control...tp ubi lg terok kot...

Dulu aku benci minah india sorg tue..
tp skrg dah xlg kot.....huhu...cian dier,jd mangsa tomahan aku....

Skrg ni aku nk fokus fasal mamat sonsang jer, dari dulu sampai skrg aku kwn ngn dia...ada byk benda yg aku fedup..tp yg plg3 aku fedup bila dia selalu ckp..."NAPER EKZ,SEMUA ORG SELALU TIRU AKU?"..woi belah la....budjet trendseter...bodoh la lu ni Bai...aku bg satu contoh,mamat ni ada bgtau...pemakaian patung kt beg laki yg skrg ni jd trend..dia yg pelopor...huhuhuhu....masyuk sei aku dengar...tp malas la aku nk bangkang.....nnt dia buat muka taik plak...huhuhhu....lg1,mamat ni bg aku perasan nk mampos!!!!...bila org puji dia cute..mula la ckp...."RAMAI ORG CKP AKU CUTE"...padahal sorg dua jer...BUTA KE APA SAPA YG PUJI MAMAT SONGSANG NEH?,,,,xde taste langsung....bg anjing,dia buat lap bontot jer....2 pon klu anjing tue nk lap....hahahahahah..BODOH!!!!!!...ada lg yg plg aku xkenan ngn mamat ni...semua benda yg dia ada org len xleh tiru...bg dia,all sort of things yg kumpul ker,yg dia simpan org lain xde..klu org len ada..mesti org2 tue sumer meniru gaya hidup bandar dia..huhuhu...DEWA pon xpernah nk ngaku cmni...ape ke bongok benor mamat ni...KLU bab muvi plak....smua muvi yg org ckp best....bg dia xbest...nth la apa yg best dlm hidup dia..aku pon xtau..mungkin muvi gay kot?....hishh....simpang malekat 44!!!...bg aku,mamat ni sorg yg sangat lonely dlm hidup dia...dia cuba nk tarik perhatian dgn mencapub cara murahan cmni...hurmmm...tp cara capub cmni buat aku meluat giler...da xtahan da neh!!....lg1 yg aku prasan ngn mamat ni...dia byk umpan member2 dia ngn hadiah..try la kawan ngn dia..apa yg dia harapkan,bila tiba turn burfday dia..ramai yg wish dan bg hadiah tue blk...mg dia byk scholarship..tp bg aku duit yg dia ada tue juz nk umpan org..nnt bila org da brutang ngn dia...org tue akan terhutang budi...gitu la cara nk cari kawannnnnnnnnnnn.............!!!!!!!!...aku harap...mamat ni cari la cara lain nk pancing org tuk jd member dia...aku doakan mamat ni berjaya dunia akhirat...amin....AKU DOAKAN MAMAT SONGSANG TERLAMPAU NI DPAT PETUNJUK DARI TUHAN DAN MENDAPAT RAMAI KAWAN YG SEJATI...BUKANNYA KAWAN PLASTIK YG DIANGGAPNYA TULEN!!

Wlkam to Ma cute World!!!!

files

Welkam to My cute World!!!!!!!!!!

1st time aku tengok natang ni...terus aku berkenan..huhu..tapi sedih siot...untuk 1st edition..4 ekor aku xsempat nk beli..mybe da lewat sangat kot aku tau..lgpon aku jrg g beli brg kat watson...utk koleksi yg ke2..sekor jer yg aku xsempat..mintak2 la aku dpt cukupkan semua natang2 neh..kui3...suke nyer aku tengok natang2 neh...klu bleh rasa nk picit2 jer..tp keras T_T

Tp dlm banyak2 benda yg aku suka kumpul..ada satu benda cute yg xde jual kt kedai atau mana2 tempat diseluruh dunia neh...huhuhu...benda cute ni adalah arnab favret aku..bukan brg import dari oversea..tp made in malaysia..i luvvvvv malaysian..huhuhu...klu korg bleh dapat sbijik yg macam ni..aku sanggup beli berapa jer nilai yg korg letak..priceless bebbb!!!..bukan senang nk dpt brg limited edition neh...huhuhuhu...

bulu dia putih dan lembut sgt3..sedap diusap2..sangat mesra...friendly nature la kot..kui3..pandai ckp omputih la jugak...kdg2 klu kita gletek dia gelak...nangis pon pandai gak..tahyah nk suruh..huhuhuhu..nnt klu sapa2 jumpa kat tepi jalan..try la usap2 sket...sure korg xnyesal..kui3..








Kamen Rider Kabuto!!!!

files


Wahhhhh...bayak2 citer Kamen rider...aku paling minat tgk KamenRider Kabuto..perghhh..
jalan citer yg sangat2 menarik...lain daripada yg lain ..serius ni beb...citer ni sgt stylo bg aku...hero Kamen Rider Kabuto pernah blakon dalam citer Hanakimi..Hiro Mizushima..huhuhuhu..citer tue pon best jugek..huhuuhu...ada 49 episod+special+movie...sumer aku da khatam...

aku bg la summary sket...Pada masa depan,sejibik meteor jatuh kt Shibuya,Tokyo..lepas pada tue muncular alien yg dikenali sebagai Worm..menatang ni la yg buat kacau dengan membunuh org2 kt situ...kehebatan worm ni lg terserlah bila dia bleh mimik org yg dibunuh..semua benda bleh..baju..spender..memori..skill..semua bleh...satu organisasi rahsia,ZEcT ditubuhkan untuk basmi menatang ni..huhuhu...ZECt ni ada satu segerombolan askar yg guna senjata machine gun anti-alien...tp klu special soldier tue gagal nk benteras menatang worm ni..operasi khas akan dilaksanakan dengan menyuruh org terpilih yg ada belt high-tech bunuh menatang worm ni...org yg ada belt ni leh tranform jd Kamen Rider yg gagah lg berani..tp benda ni jd complicated sket sbb bukan sorg jer yg ada belt tue..to 2,3 org...huhuu...

Ni la geng2 Kamen Rider..dari kiri,,Gatak,
The Bee,Kabuto,The Drake,Scorpian

CHRISTIANITY (viewers discretion is advised)

files

One of my videos concerning Christianity.


CHRISTIANS, pls do NOT watch

(watch at your own discretion)

Assalamualaykum...
One of afew ways to debate/refute with Christians will be demonstrate in this video and show them to the truth. insyaAllah.



video

I've watched the video, and it was interesting... Although, it wasn't for the non-muslims... i've read the comments too, there were harsh words used...

Can i suggest one thing only? it's about how the title of that video was written(esp. the ones enclosed in the parenthesis)...

Like any other muslims who are too emotional about the bad descriptions used to described Prophet Muhammad S.A.W.(PBUH)by the non muslims just to test our faith, some christians and the like are easily intimidated by the videos about the discrepancy of the bible shown in the youtube...

For them(non-muslims such as christians ect.) to internalize the the true meaning of the message you wanted to relay, rewrite the title of the video...

8 MAC 2008

files

Burfday aku dah nk dekat...

bartuah jugak aku rasa burfday aku tahun ni sebab..jauh pada pilihan raya ke-12.

walaupun xde kaitan dengan burfday aku..tp suasana dan kemeriahan tu dapat la jugak aku rasa..

video
mesti pada hari tue brdoyon2 org keluar..perghhh..klu lah yg keluar semua tu nk g sambut burfday

aku kan besh..hehehehe..tp tue sumer angan2 kosong yg x mungkin kesampaian..huuhuu..

aku harap sgt dengan pilihan raya yg jatuh pada burfday aku ni ..dapat melakar sejarah baru untuk Malaysia...Amin....

aku akan igt tarikh bersejarah ni...

MAMAT SONGSANG!!!!

files

Kalau aku x berhati perut, dah lama aku sembur mamat sekor ni...
tau x perasaan bila org yg kita percaya..org yg kita hormat sbg kawan...tp tikam dari belakang..bodoh!!

naper la aku leh kenal ngn mamat sekor ni...dulu aku ngn dia adalah rakan seperjuangan basmi UBI (hanya org yg tertentu jer tau...huhuhuh)...dia selalu cakap yg UBI ni suka heboh2kan..dan buruk2 nama aku ngn dia..dok jaja satu kelas pasal ktorg dah xsekepala...tp skrg si bekas rakan sperjuangan ni meludah kelangit..!!!

aku heran betul bila dia ckp aku abai kan dia...aku terlalu bg komitmen lebih kat awek aku, juniour,dan kelab..sampai masa untuk dia xde?...heloOOoOOOOOO!!!!!

"WHO ARE YOU?!!!!!"


xde maknanya aku nk layan lelaki.....!!!! jadi lah jantan yg bermaruah sket...ko hengat aku ni awek ko!!..aku seboleh2 xnak dekat dgn mamat ni....budjet best..budjet org bg tumpuan kt dia..."ramai org ckp aku cute"...WUTEVAAA!!!!...yelah mmg cute pon = Ugly but nice to see...WINKK....

aku igt lg masa raya haji ke2 2006...Malam 2 buat aku sedar apa mamat neh...!!
aku ni macam laki lain jgk...boleh bergurau..CONTOH!!!..tepuk bontot...cubit puting..mmg benda ni normal ngn member2 aku...tp benda ni aku halal kan bila aku dalam keadaan sedar..bukanya tengah2 malam buta...pkl4 pagi!!!...berdua!!!..apa jenis laki yg tangan menjalar time malam2 buta?...meraba kemaluan aku?...dengan nafas turun naik...bila aku tersedar...dia masih lg dgn aktiviti tersebut..to bila kalih badan aku..terus je buat2 tido...pusing badan kearah len...tp mamat ni mmg jenis xreti bahas toi..tgnnya dtg blk siot!!!...

Aku heran la ngn laki spesies cm ni...YA ALLAH!!! kenapa ada lelaki Songsang DI DUNIA INI!!!
mintak jauh la dgn laki spesies cmni..memalukan BANGSA,AGAMA dan NEGARA!!!

kalau belajar jer pandai,tp nafsu songsang...mmg laki cmni tgolong dlm kaum HINA DINA!!!!

aku syukur sbb tuhan tunjuk kt aku sifat sebenar mamat ni...selama ni aku pon heran..naper setiap kali aku sedar..ada jer kaki dia dok kt paha aku...bila aku gtau dia....ni jawapan dia...."ALA,KO PON WAT JUGAK KAT AKU TIME TIDO...MESTI KO XSEDAR"....JAWAPAN NAK KAVER DIRI SENDIRI!!! susah betoi ngn mamat Perak nih...bajet org Bandar...bajet URBAN..padahal kampun entah mana2...suka suki melebal org len KAMPUNG...huhu..kalau aku..aku suka mengaku diri aku org kampung..xperlu nk bangga diri dan mengaku org bandar..apa ada pada org Bandar?...mgkin minoriti org bandar bandar sonsang macam mamat ni..haih...LUPA DARATAN!!!..yelah,org bandar kan open minded,,sebab 2 mamat 2 halalkan nafsu sonsang...sebab dia kan asal dari BANDARAYA GOPENG!!!....

Hoi, MAMAT SONGSANG!!!...selama aku kawan dengan ko...aku jaga maruah ko tau tak!!...aku xheboh2kan pon kt sapa2 pasal kesongsangan ko tuh!!!!...
kalau ko nak bukti...mmg kt umah kita dulu xpasang CCTV..tp TUHAN jd SAKSI!!!

EX hosmate aku pn leh jd saksi!!!
Beberapa cosmate aku pon leh jd saksi....!!
Awek aku pon leh jd saksi...!!! sebab dia lah org yg pertama tahu tentang perangai HINA ko tuh!!!...

time kesongsangan mamat tu menjadi2 mlm 2..aku sajer jer buat2 dok main hp...time tu jantung aku rasa nk tcabut..xpercaya member sendiri leh buat aku macam 2...hoi bangsat yg songsang,ko suka part mana hah?!!sewel nk mampos...Tuhan bg akal xnak guna...