Hari Ni Aku Nak Main Politik

files

Jumlah Bajet 2011 RM213 Billion.

RM162.8 bilion untuk belanja pengurusan dan RM49.2 bilion untuk pembangunan.

Sangat jelas Bajet dibentang bukan untuk ekomoni berpendapatan tinggi tapi lebih kepada bajet nak raih undi. Penangan pilihan raya sudah dekat.

Klu logik akal manusia yag dimandatkan sebagai peminpin,apa perlunya dibina Menara Warisan PNB setinggi 100 tingkat dengan kos RM5 billion tetapi beban hidup rakyat tetap tak berubah.

Duti import dimansuh 3-5% untuk 300 barangan berjenama. Ini untuk rakyat ke untuk bini2 menteri? Rakyat biasa terdesak sangat ker nak pakai beg tangan LV?

Kadar tol PLUS di umum tak kan lagi naik untuk 5 tahun. Terima kasih sbb ia hanya untuk tempoh 5 tahun. Rakyat akan mengamuk klu tol dimansuh. Rakyat redha.

Kediaman rasmi PM mendapat peruntukan ubahsuai dengan kos RM65 juta. Bunyi macam RM65 yang terlekat celah gigi je. Kan?

Cuti bersalin naik 60 ke 90 hari?. Great!!! Just same like PR government do,rite? Bunyi je cam sama tapi sebenarnya tak pon. Kakitangan gov di beri flexibility untuk menentukkan berapa hari mereka nak cuti antara 60 sehingga 90 hari. Tapi perlu ingat jumlah maksima cuti sepanjang career dengan government hanya 300 hari. Jadi siapa yang mengidam nak anak 5 tetap kena amik cuti 60 hari.

Jadi apa yang istimewa tentang bajet 2011 dengan bajet defisit RM1 Billion?

P/S: Perlu sedar, Antara negara jiran serantau,Malaysia yang tercorot dalam pertumbuhan ekonomi. Thailand dan Indonesia yang tunggang langgang boleh leading. Bikin malu sama dunia. Jd aku bagi pilihan pada korang. Mahu percaya Blogger atau Media?

7 Note:
gravatar
Yazid Husain berkata...
Jumaat, Oktober 22, 2010 8:13:00 PG  

sebaenarnya aq sokong bangunan warisan. boleh tingkatkan ekonomi negara.

lihat pasca - klcc, Malaysia banyak dapat pelabur asing.

green technology memang yang terbaik.

yg lain tidak boleh komen sebab aq tiada hak kerana tidak mendaftar sebagai pemilih. ahaks

gravatar
Hint PerihaL berkata...
Jumaat, Oktober 22, 2010 11:22:00 PG  

“Transformasi Ke Arah Negara Maju Berpendapatan Tinggi” ?
"Tiada bandaraya yang hebat hanya dibuat dengan bangunan pencakar langit sahaja.
Pembinanaan pencakar langit hanya simbolik kepada kemampuan sesebuah Negara yang kerajaannya mampu mencipta sesuatu yang gah dimata dunia. Memang kita tak boleh nafi ada secubit kelebihan ,seperti mereka2 yg bakal mempunyai pejabat tetapi bilangannya sangat terhad untuk dinikmati oleh majorii rakyat.
Ada baiknya criteria lain diguna digunakan seperti membekalkan sistem pengangkutan sedia ada ada kearah yang lebih baik dan effisien. Jadi, fikir2kan. Pembangunan bukan hanya wujud dalam kontek sesuatu yang boleh dilihat, tapi lebih kepada sesuatu yang dirasai dan dinikmati.

gravatar
Sunduvan berkata...
Isnin, Oktober 25, 2010 11:11:00 PG  

RM 65 juta untuk ubah suai kediaman PM? Nak ubah suai ke atau nak bina baru nie? Ada ramai orang tak de rumah di luar sana tau.
Go Kudat! http://www.gokudat.com

gravatar
tokoonline berkata...
Khamis, September 04, 2014 3:39:00 PG  


KOSMETIK KECANTIKAN DAN OBAT KESEHATAN HERBAL PRIA DAN WANITA
CELANA HERNIA MAGNETIK
OBAT PEMBESAR PAYUDARA
OBAT AMBEIEN HERBAL
OBAT PENYUBUR SPERMA
CREAM PEMUTIH WAJAH
OBAT PENINGGI BADAN
CREAM PEMBESAR PAYUDARA
OBAT PENGGEMUK BADAN

gravatar
tokoonline berkata...
Khamis, September 04, 2014 3:40:00 PG  

OBAT PRIA PERKASA DAN PENAMBAH GAIRAH WANITA DEWASA
OBAT TAMBAH GAIRAH
OBAT PERANGSANG CAIR
OBAT KUAT PRIA
OBAT GAIRAH WANITA JITU
OBAT PERANGSANG WANITA MANJUR
OBAT PERANGSANG WANITA SERBUK
OBAT LIBIDO WANITA
TERAPI PENIS BESAR
OBAT PEMBESAR PENIS VIMAX HERBAL
OBAT PEMBESAR ALAT VITAL
OBAT KUAT HERBAL ALAMI
OBAT KUAT SEX
OBAT KUAT OLES
OBAT TAHAN LAMA
OBAT IMPOTENSI
OBAT EJAKULASI DINI
OBAT KUAT EREKSI
RING PENGGELI
RING GETAR
ANEKA RING
MINYAK PEMBESAR PENIS
MINYAK PEMBESAR ALAT VITAL
OBAT KUAT HERBAL
CREAM TAHAN LAMA
VIAGRA USA ASLI
MAINAN SEX
OBAT KUAT CIALIS

gravatar
tokoonline berkata...
Khamis, September 04, 2014 3:40:00 PG  

ALAT BANTU PASUTRI PRIA DAN WANITA DEWASA
PENIS TEKUK MANUAL
PENIS DUA KEPALA
ALAT BANTU SEX VIBRATOR MINI
ALAT BANTU SEX PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX PENIS MUTIARA
PENIS IKAT PINGGANG SILIKON
PENIS MAJU MUNDUR
PENIS SAKKY GETAR
VAGINA GETAR GOYANG SUARA
VAGINA GETAR GOYANG SILIKON
ALAT BANTU SEX VAGINA TABUNG
ALAT BANTU VAGINA PINGGUL ELEKTRIK
ALAT BANTU VAGINA CENTER PUSSY
ALAT BANTU VAGINA GETAR BULU
VAGINA GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX
ALAT KONTRASEPSI KONDOM SAMBUNG
ALAT KONTRASEPSI KONDOM KRYSTAL
KONDOM COKELAT GETAR BERTELUR
KONDOM GETAR SILIKON
KONDOM MUTIARA
KONDOM SILIKON
ALAT KONTRASEPSI KONDOM LELE
ALAT BANTU SEX KONDOM DURI

gravatar
tokoonline berkata...
Khamis, September 04, 2014 3:40:00 PG  

ALAT BANTU PASUTRI PRIA DAN WANITA DEWASA
PENIS TEKUK MANUAL
PENIS DUA KEPALA
ALAT BANTU SEX VIBRATOR MINI
ALAT BANTU SEX PENIS GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX PENIS MUTIARA
PENIS IKAT PINGGANG SILIKON
PENIS MAJU MUNDUR
PENIS SAKKY GETAR
VAGINA GETAR GOYANG SUARA
VAGINA GETAR GOYANG SILIKON
ALAT BANTU SEX VAGINA TABUNG
ALAT BANTU VAGINA PINGGUL ELEKTRIK
ALAT BANTU VAGINA CENTER PUSSY
ALAT BANTU VAGINA GETAR BULU
VAGINA GETAR GOYANG
ALAT BANTU SEX
ALAT KONTRASEPSI KONDOM SAMBUNG
ALAT KONTRASEPSI KONDOM KRYSTAL
KONDOM COKELAT GETAR BERTELUR
KONDOM GETAR SILIKON
KONDOM MUTIARA
KONDOM SILIKON
ALAT KONTRASEPSI KONDOM LELE
ALAT BANTU SEX KONDOM DURI

Catat Ulasan